"Dijital Öğretmen Ağı"nın önemi ve çalıştaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ökten, eğitimde iş birliği ve bilgi paylaşımının oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Eğitim diplomasisini güçlendirecek bu çalışmanın, tüm branş ve kademelerden öğretmenlerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmalarını, yeni fikirler üretmelerini ve birlikte çalışmalarının eğitimin kalitesi ve öğrencilerin başarısı için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Ayrıca, dijital okuryazarlık becerilerinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde vurgulanan beceriler olduğunu belirten Ökten, dijital becerilerin geliştirilmesine ve ülkeler arası iş birliğine katkı sağlayacak Dijital Öğretmen Ağı'nın öğretmenlerin iş birliğini artırmayı amaçlayan bir platform olduğunu dile getirdi.
Çalıştaya; Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun, Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Daire Başkanları, kamu kurumlarından temsilciler, öğretmenler ve akademisyenlerin katıldı. Ayrıca programda, Nişantaşı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Komşuoğlu Çıtıpıtıoğlu ve Prof. Dr. Özgün Erler de "Bayır Eğitim ve Bilim Diplomasisi" sunumlarını gerçekleştirdi.
Öğretmenler için uluslararası mesleki gelişim fırsatları sunmak, tematik projeler geliştirmek, eğitim ve kültür diplomasisini güçlendirmek amacıyla kurulacak iş birliği platformu çalıştay sürecince katılımcı kurum ve kuruluşların görüşleriyle değerlendirilecek.